Kat Gezocht

Snowshoe

Uiterlijk

De oor grootte varieert van medium naar medium-grote met licht afgeronde toppen. Het hoofd mag driehoekig zijn. De kortharige vacht bestaat uit vaste en witte patronen. Points (oren, staart, face-masker en soms benen) hebben een zwarte basis kleur. Witte patronen variëren, meestal langs het gezicht, borst, buik en poten. Het lichaam is een kleur, subtiele nuances van de kleur op de rug punt, schouders en heupen; zwemen naar een lichtere tint in de buurt van borst en buik. Voetzolen kunnen wit, punt kleur, huidskleur, of gevlekt zijn. Hun kleur wordt donkerder naarmate ze ouder worden en de ogen zijn altijd blauw. De staart is middelgroot. Snowshoe katten komen in de kleuren blauw, lila, lynxen, fawn, chocolade voor.

Karakter

Snowhoe`s zijn over het algemeen aanhankelijk en lief-getemperd. Ze genieten van het gezelschap van mensen en worden graag geaaid ,kunnen goed met kinderen en andere huisdieren. Snowshoe`s zijn zeer sociaal en volgzaam, tonen grote toewijding en liefde ten opzichte van hun eigenaren. Dit ras heeft er een hekel aan om alleen gelaten te worden en hebben het liefst een maatje. De katten zijn ook genoteerd als zijnde intelligent, je kunt ze verschillende trucjes leren waaronder kastdeuren te openen. Snowshoe`s genieten van water en kan bij gelegenheid zwemmen. Hoewel ze zeer actief zijn, zijn ze niet onrustig. Ze hebben een voorliefde voor klimpalen en hoge plaatsen.

Historie

De Snowshoe is een zeldzaam en relatief nieuwe ras. Van oorsprong komt hij uit de Verenigde Staten. In Philadelphia werd bij een fokker een nestje geboren met drie kittens met het Snowshoe patroon. De fokker, Dorothy Hinds-Daugherty, is met deze kittens een fokprogramma begonnen. Ondanks het feit dat dit ras al 45 jaar bestaat zijn Snowhoe`s zeldzaam. Dit is te verwijten aan de moeilijkheidsgraad van het fokken van de juiste vacht markeringen. De merken zijn gebaseerd op recessieve genen voor kleur punten en op de co-dominante, maar met een variabel uitgedrukt piebald patroon gen, waardoor het moeilijk is om het uiterlijk van de nakomelingen te voorspellen.Enkele catteries die met de snowshoe werken

  Alle catteries die met de snowshoe werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat