Kat Gezocht

Siberische Kat

Uiterlijk

De Siberische Kat is een middelgrote tot grote kat, die een krachtige uitstraling moet hebben. Alles aan ze lijkt rond of afgerond te zijn. Dit geeft ze een vriendelijk uiterlijk. Ze zijn halflangharig met een overdadige vacht in de winter en een bijna kortharige vacht in de zomer. Ze hebben een zware bottenstructuur. Ze zijn sterk, klimmen graag en jagen over het algemeen uitstekend.

Karakter

Siberische Katten zijn erg bij hun mensen betrokken. Ze maken graag deel uit van het huiselijk leven en bemoeien zich met van alles en nog wat. Ze zijn in huis meestal wel rustig, maar hebben allemaal wel eens de “gekke 5 minuten” en kunnen dan behoorlijk tekeer gaan. Het zijn zware en sterke katten met veel haar.
Niet elke Sibeer zal een schootkat zijn, maar de meeste vinden het heerlijk om te spelen. Een apporterende Siberische Kat is geen uitzondering. Verder zijn het slimme katten, en precies weten hoe ze hun zin bij mensen kunnen krijgen. De meeste jagen graag en goed, en willen maar al te graag op avontuur uit. Tegelijkertijd kunnen ze heel vertrouwelijk met vreemden omgaan, waardoor het best kan gebeuren dat een loslopende Sibeer door iemand wordt meegenomen.

Historie

De naam doet vermoeden dat dit ras uit het allerkoudste deel van de wereld komt, Siberië.

Ten dele is dat waar. Het ras komt uit heel Rusland, dus ook katten uit zuidelijker Rusland mogen Siberische Kat worden genoemd. Maar de mensen uit Noord-Rusland, het deel dat Siberië vormt, hebben het ras zijn naam gegeven. Ze hebben daarbij willen weergeven dat dit een robuuste kat is, die bestand is tegen kou en barre omstandigheden.Enkele catteries die met de siberische kat werken

  Alle catteries die met de siberische kat werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat