Kat Gezocht

Selkirk Rex

Uiterlijk

Rexkatten onderscheiden zich van andere katten door hun gekrulde vacht. De gekrulde vacht ontstaat door een mutatie in de genen. Rexmutaties ontstaan over de hele wereld, op verschillende tijdstippen onafhankelijk van elkaar. Sommige van deze mutaties zijn dominant verervend en andere vererven recessief. Uit sommige Rexmutaties is een nieuw kattenras ontstaan, terwijl met andere niet is verder gefokt waardoor deze verdwenen. Een aantal Rexmutaties zijn nog als ras in ontwikkeling.

Karakter

Dit is een erg vrolijk, actief ras, welke erg goed kan opschieten met andere huisdieren. Ze vinden het leuk om te spelen.

Historie

De naam Rex werd voor het eerst gegeven aan de Cornish rex en was afgeleid van het Rexkonijn, een konijnenras met een gemuteerde vacht. Dit konijnenras kreeg de naam Rex niet vanwege de gekrulde vacht, maar vanwege de kleur, die sterk deed denken aan een bever; Castor Rex. De naam Rex wordt nu aan alle kattenrassen gegeven met een gekrulde vacht, met als enige uitzondering de LaPerm. Er zijn ook Rexcavia´s, Rexmuizen en Rexhamsters, deze rassen zijn ook gebaseerd op een gekrulde vachtmutatie.Nieuwste advertenties van de selkirk rex

  Zoek meer advertenties van de Selkirk Rex  


Enkele catteries die met de selkirk rex werken

  Alle catteries die met de selkirk rex werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat