Kat Gezocht

Korat

Uiterlijk

De vacht van de Korat is eenvoudig te onderhouden, éénmaal per week borstelen met een zachte borstel is voldoende. Knip de nagelpunten regelmatig en maak de oren proper met een speciale oorcleaner.
De Korat heeft een glanzende kortharige vacht die als satijn aanvoelt omdat de ondervacht ontbreekt.
Blauwe vachtkleur, waarvan de haarpunten een zilveren tint hebben

Karakter

Korats zijn aanhankelijke katten met een bijzonder eigen karakter. Ze zijn erg gesteld op mensen in hun omgeving en ze hebben veel aandacht nodig om zich prettig te voelen. Over het algemeen gaat de omgang met andere katten goed, maar sommige Korats kunnen jaloers worden als de aandacht van de gezinsleden ook naar andere dieren uitgaat. Katten van dit ras zijn uiterste intelligent, u kunt ze leren apporteren. Ze hebben een heel melodieus stemgeluid en zijn bijzonder spraakzaam. Ze zijn levendig, actief en dol op klimmen en spelen.

Historie

De Korat is genoemd naar de provincie Cao Nguyen Khorat in Thailand, waar het ras oorspronkelijk vandaan komt. In Thailand noemt men de kat Ki-Sawat, wat zoveel betekent als geluksbrenger. Eeuwen geleden werd er in verschillende geschriften in Thailand al melding gemaakt van een kat met een zachte, grijze vacht met zilveren haarpunten en glanzende ogen, men neemt aan dat hiermee de Korat werd bedoeld. De eerste Korats kwamen rond het einde van de 19e eeuw in de Verenigde Staten terecht. Nu komen we het ras over de hele wereld tegen, maar een Korat blijft een zeldzame verschijning, zelfs in het land van herkomst.Enkele catteries die met de korat werken

  Alle catteries die met de korat werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat