Kat Gezocht

Cornish Rex

Uiterlijk

Je kunt dit ras onderscheiden in twee type. Je hebt de Amerikaanse Cornish Rex welke fijner is, grotere oren en een dunnere gekrulde vacht. Het Europese type heeft een vollere gekrulde vacht en is groter. Het zijn gespierde katten waarvan ook de wimpers gekruld zijn. Ze verharen nauwelijks, het aaien wat ze overigs erg fijn vinden voldoet meestal. Alle vachtkleuren zijn mogelijk.

Karakter

De Cornish Rex is geen kat dat graag alleen zit. Het liefst heeft hij een maatje om samen kattenkwaad uit te halen. Ze zijn enorm aanhankelijk, mensgericht, ondeugend en levendig.

Historie

De Cornish Rex is een Oosters type met een gekrulde vacht. In 1950 werd er op een boerderij in Bodmir Moor een nestje geboren met een kitten met een krulvacht. Met dit katje zijn ze verder gaan fokken. Om een ras goed op te bouwen is het gekruist met andere huiskatten. O.a. de Siamees. Hier kwamen nestjes uit met ook krulharige kittens. Dit zijn ze vooral verder gaan voortzetten in Amerika.Enkele catteries die met de cornish rex werken

  Alle catteries die met de cornish rex werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat