Kat Gezocht

Bengaal

Uiterlijk

Vrij lang, gespierd en goed ontwikkeld, met zware botten. Achterpoten iets langer dan de voorpoten. Relatief grote, ronde voeten. Stevige staart met gemiddelde lengte en afgeronde punt.

Kleine wigvormige kop die klein is in verhouding tot het lichaam. De tamelijk kleine oren zijn iets naar voren gericht, breed aangezet en mogen geen pluimpjes vertonen. Lange brede neusrug met lichte welving. Grote amandelvormige tot ronde ogen.

Gevlekt met duidelijk contrasterende spots. De vacht behoort spots op de buik, een duidelijke M op het voorhoofd en ringen rond de staart te hebben. Gemarmerd, langgerekt patroon. Duidelijk contrast en helder patroon zijn gewenst.
Kleuren: bruin, snow, en sepia seal mink tabby. De snow kleur gaat gepaard met blauwe ogen.

Karakter

De Bengaal heeft veel ruimte nodig en is een nieuwsgierige en actieve kat. Ze kunnen op een appartement leven echter hebben dan wel ruimte en gelegenheid om te spelen nodig. Het zijn geen echte schoot- en knuffelkatten. Verder is de Bengaal dol op water.

Historie

De Bengaal is in de Verenigde Staten in de jaren vijftig ontstaan uit een kruising van wilde Bengaalse tijgerkatten en gedomesticeerde katten. Dit soort valt op door een vlekkenpatroon op het lichaam dat doet denken aan wilde katten uit het oerwoud.Nieuwste advertenties van de bengaal

  Zoek meer advertenties van de Bengaal  


Enkele catteries die met de bengaal werken

  Alle catteries die met de bengaal werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat