Kat Gezocht

American Curl

Uiterlijk

Middelgroot, elegant, slank en langgerekt. Alle onderdelen van het lichaam moeten in verhouding met elkaar zijn en onder geen beding mag de kat te grof of juist weer te fijn gebouwd zijn. Het kan 2 tot 3 jaar duren voordat de American Curl volledig is uitgegroeid.

De kop is enigszins wigvormig en langer dan breed. De oren zijn minder flexibel, staan rechtop en buigen vloeiend met de punten naar het midden van het achterhoofd toe. Rechte neus, stevige kin en grote, walnootvormige ogen.

Kortharige of halflangharig vacht, die zacht en zijdeachtig aanvoelt. Oorpluimpjes die vanuit de binnenkant van het oor naar buiten toe krullen behoren altijd aanwezig te zijn en kleine lynxpluimpjes op de bovenkant van het oor vormen een extra positief punt. De American Curl wordt in alle mogelijke kleuren gefokt.

Karakter

De American Curl is een nieuwsgierige, intelligente kat die graag deel uit maakt van het gezin. Ze houden van knuffelen en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Vinden het leuk om met kinderen te spelen. Maar u moet extra goed opletten voor de oren die door de gekrulde positie naar achteren extra gevoelig zijn.

Historie

Recent ras (1981) dat in Amerika ontstaan is door spontane mutatie. Daardoor buiten de Verenigde Staten een zeldzaamheid. Het is een opvallende kattenras met naar achteren gekrulde oren.
Omdat de bloedlijn begonnen is met kittens die wel de gekrulde oortjes hadden maar niet de zelfde haar lengte komen ze zowel als korthaar maar ook als langhaar voor ,door import niet alleen in de Verenigde staten maar ook in Europa .Nieuwste advertenties van de american curl

  Zoek meer advertenties van de American Curl  


Enkele catteries die met de american curl werken

  Alle catteries die met de american curl werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat